Hoe werkt een hologram?

In deze blog gaan we dieper in op het onderwerp hoe werkt een hologram en de verschillende soorten hologrammen.

 Daarnaast werpen we ook een blik op de innovatieve holografische technologieën die momenteel door ons worden toegepast. Maar eerst gaan we verder met het ontstaan van een hologram. Mede door de bekende films zoals Star Wars en Star Trek waarin een hologram voorkwam zijn ze deze toch niet precies hetzelfde als de hologrammen die we in het dagelijks leven tegenkomen. Inmiddels is het mogelijk door de verschillende technieken een hologram te realiseren. Hieronder vertellen we je meer daarover. 

Verschillende soorten hologrammen

1. Led fan Hologram
Het Led Fan Hologram, dat bestaat uit led-strips en een razendsnel draaiende ventilator, zorgt voor een adembenemend 3D-effect. Een mini-computer controleert de led-lichtjes op het juiste moment, waardoor het menselijk oog de beweging niet kan waarnemen. Deze Led Fan Hologrammen zijn in kleine en grote formaten van 10 cm tot wel 300 cm groot. Daarnaast kunnen deze Led Fan Hologrammen aan elkaar gekoppeld worden waardoor je een Holo Wall effect krijgt die je zo groot kan maken als je zelf wilt.

2. Pepper’s Ghost:
Een Pepper’s Ghost hologram maakt gebruik van een glasplaat en lamp. De truc is dat de glasplaat gebogen staat in een hoek van 45 graden gedraaid.

Op een locatie verborgen voor het publiek, bevindt de persoon of het voorwerp zich die zal verschijnen als een geest. De persoon of het voorwerp wordt verlicht door een lamp en wanneer de glasplaat correct is gepositioneerd, kunnen toeschouwers de reflectie van de persoon in het glas zien.

3. Pepperscrim Hologram: Voor Grootschalige Holografische Optredens
De Pepperscrim hologramtechniek, bekend van optredens van artiesten als Eric Prydz , werken door een groot dun gaasdoek en een krachtige projector. Eric Prydz heeft deze techniek nieuw leven ingeblazen door het toe te passen in zijn shows waar veel bezoekers speciaal naartoe komen. Door een video op het gaasdoek te projecteren en het achterliggende licht op te vangen, ontstaat een overtuigende optische illusie.

De toekomst

Hoewel alle huidige hologrammen 2D optische illusies zijn, suggereren recente onderzoeken in Japan dat de toekomst van holografie mogelijkheden biedt om hologrammen driedimensionaal te visualiseren door middel van het verhitten van moleculen. Een spannende ontwikkeling die de grenzen van holografische technologie verder kan verleggen.

Ook wij van Media Hologram zijn continu aan het vernieuwen op het gebied van verschillende technieken. Wist je al dat wij een pratend hologram hebben ontwikkeld? Maak hier alvast kennis met Lexie of kom langs bij ons op kantoor. 

Ben je geïnteresseerd in het huren van een hologram?
Neem contact op met ons bedrijf voor meer informatie en ontdek hoe we je kunnen helpen om je volgende evenement of marketingcampagne onvergetelijk te maken met behulp van hologramtechnologie.