lexie in het onderwijs

Altijd al op een innovatieve manier les willen krijgen of les willen geven? Dat kan nu voortaan met ons geavanceerde AI-Hologram genaamd Lexie. Hieronder leggen we je uit waarom en wat de voordelen zijn.

Voordelen

 1. Interactief Leren:
  Het hologram kan leerlingen binnen het onderwijs op een boeiende en interactieve manier betrekken bij hun leerproces. Visuele elementen en holografische weergaven kunnen abstracte concepten verduidelijken en de leerervaring verrijken.
 1. Gepersonaliseerde Ondersteuning:
  Lexie kan individuele leerlingen ondersteunen door directe uitleg en extra oefeningen aan te bieden. Dit maakt differentiatie mogelijk, waarbij Lexie zich aanpast aan de specifieke behoeften en leerniveaus van elke student.
 1. Beschikbaarheid en toegankelijkheid:
  Het hologram is altijd beschikbaar, waardoor leerlingen op elk moment toegang hebben tot ondersteuning. Dit kan vooral handig zijn buiten reguliere lesuren of bij afwezigheid van een docent.
 1. Efficiëntie bij vragen beantwoorden:
  Leerlingen kunnen direct vragen stellen aan Lexie, wat de efficiëntie bevordert en het leervermogen versterkt.
 1. Innovatieve leeromgeving:
  Het gebruik van holografische technologie maakt de leeromgeving innovatiever en stimuleert het gebruik van geavanceerde technologieën in het onderwijs. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden bij leerlingen.
 1. Reductie van lesuitval:
  Bij lesuitval kan Lexie als een continu beschikbare leerbron fungeren. Leerlingen kunnen hun leerproces voortzetten en vragen stellen, zelfs wanneer er geen fysieke docent aanwezig is.
 1. Zelfstandig Leren:
  Het hologram stimuleert zelfstandig leren doordat leerlingen de regie hebben over hun leerervaring. Ze kunnen op hun eigen tempo werken en extra ondersteuning krijgen wanneer dat nodig is.
 1. Motivatie en Betrokkenheid:
  De innovatieve benadering van leren met behulp van een holografische assistent kan de motivatie en betrokkenheid van leerlingen vergroten. Het maakt leren interessanter en aantrekkelijker.
 1. Bevordering van communicatie en meertaligheid:
  Lexie kan een rol spelen in het bevorderen van communicatievaardigheden door interactieve gesprekken aan te gaan. Leerlingen kunnen vragen stellen, hun gedachten uiten en communicatieve competenties ontwikkelen in een gestructureerde en ondersteunende omgeving.


  Voor meertalige leerlingen kan Lexie ook dienen als een hulpmiddel voor taalverrijking. Het kan vertalingen bieden, helpen bij het begrijpen van grammaticale structuren in verschillende talen, en zo bijdragen aan de taalontwikkeling van leerlingen met diverse taal-achtergronden.

 1. Werkdrukverlagend voor docenten en persoonlijke assistent:
  Lexie kan fungeren als een informatiebron voor docenten, waardoor ze toegang hebben tot relevante educatieve materialen, recente onderwijsmethoden en gepersonaliseerde ondersteuning tools
 • Als informatiebaken kan Lexie docenten helpen bij het bijhouden van onderwijsontwikkelingen, waardoor ze up-to-date blijven met nieuwe lesmethoden en technologische vooruitgang.
 • Als persoonlijke assistent kan Lexie docenten ondersteunen bij het voorbereiden van lessen, het beantwoorden van vragen van leerlingen en het bieden van aanvullende leermiddelen, wat de algehele efficiëntie van het onderwijsproces kan verhogen.
 • Door taken zoals herhaalde uitleg en basisvragen over te nemen, kan Lexie docenten helpen zich meer te concentreren op complexere aspecten van het onderwijs en een meer gepersonaliseerde benadering van begeleiding mogelijk maken. Hierdoor wordt de werkdruk verlicht en hebben docenten meer tijd voor individuele interactie met leerlingen.

MEer weten?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van onze holografische technologie voor jouw bedrijf of evenement? Neem dan gerust contact met ons op en onze experts vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  Vergeet Media Hologram niet te volgen op de social media kanalen voor meer updates en het laatste nieuws